top of page

TYT MATEMATİK KONULARI

  • Yazarın fotoğrafı: Sinem Aşık Çınar
    Sinem Aşık Çınar
  • 15 Eki 2018
  • 1 dakikada okunur

TYT açılımı Temel Yeterlilik Testi olan, toplam 160 sorudan oluşan ve üniversitenin kapılarını açmanıza yardımcı olacak ilk sınav aşamasıdır. Eski sisteme göre değişen en büyük farklılık ise oturum sayısının 2 güne düşürülmesi oldu. Bu revize ile sınav konularında da değişikliğe gidildi. İşte yeni sisteme göre TYT matematik konuları;



- Sayılar - Sayı Basamakları - Bölme ve Bölünebilme - OBEB - OKEK - Rasyonel Sayılar - Basit Eşitsizlikler - Mutlak Değer - Üslü Sayılar - Köklü Sayılar - Çarpanlara Ayırma - Oran Orantı - Denklem Çözme - Problemler - Kümeler - Fonksiyonlar - Permütasyon - Kombinasyon - Binom - Olasılık - İstatistik - 2. Dereceden Denklemler - Karmaşık Sayılar - Parabol - Polinomlar


Sınavda Kaç Soru Olacak?

Sınavda ilk oturumda 80 soru olacak. Eski sistemdeki adı LYS olan ikinci oturumda ise her dersten 40 soru olmak üzere toplam 160 soru bulunacak. Yabancı dil sınavına katılacak öğrenciler için ayrıca 80 soru sorulacaktır.


2 Yıl Geçerlilik Ne Demek?

Bu yılki sınav sisteminde yapılan en büyük değişiklik şüphesiz ki sınav sonuçlarının 2 yıl geçerli olması oldu. Genellikle KPSS sınavında uygulanan bu kural, 2018 itibari ile üniversite sınavında da kullanılabilecek. Adaylar TYT'den 200 ve üzeri puan alır ve tercih yapmazlarsa, aldıkları bu puanı bir sonraki sene de kullanabileceklerdir. Ancak bu uygulama tercihe bırakılmıştır. Aday tekrar sınava girip, eski notunu kullanmayabilir.


Çalışmaya Erken Başlanmalı

Üniversite sınavları, diğer sınavlardan bağımsız olarak belirli bir yılı kapsamaz. İlkokuldan lise son sınıfa kadar edinilen tüm bilgilerin, adaylar tarafından bilindiği kabul ederek sorular hazırlanır. Bu nedenle çalışmaya ne kadar erken başlanırsa, başarı şansı o kadar artacaktır.

Komentarze


©2018 by Article'Sine. Proudly created with Wix.com

  • facebook
  • instagram
bottom of page